Duft Branding

On June 22nd, 2011, posted in: Blog by 0 Comment

 

Der er ingen tvivl om at du kan huske lugten af ny bil, og at Cola smager bedre, når du drikker det af en glasflaske? Eller foretrækker du at drikke den ud af en dåse?

Men hvad, har dette at gøre med branding?

I den traditionelle verden af branding betydningen af Crayola lugt, passerer lugten af en ny bil eller den taktile fornemmelse af en cola flaske uden varsel. Men disse sensoriske touch punkter er en integreret facet af disse produkter. De er så vigtige, at hvis de bruges korrekt, vil de være utallige af millioner kr. værd

Forskningsinstituttet Millward Brown gennemførte en BRAND forstand undersøgelse som afslørede, at hovedparten af al kommunikation i dag – 83% – appellerer til synet, der forlader en sølle 17% til de andre sanser.Overraskende, undersøgelsen afslører, at lugten er vores næstvigtigste sans efter syn. Faktisk er 75% af alle vores følelsesmæssige forbindelser er baseret på, hvad vi lugter. Og dog er mindre end 2% af nutidens kommunikation tager duft i betragtning.

To identiske par Nike løbesko blev placeret i to separate, men identiske, værelser. Et værelse var gennemtrængt af en blandet blomsteragtige duft. Den anden var ikke.Testpersoner inspiceret sko i hvert værelse, og derefter besvarede et spørgeskema.Overvældende, med en margen på 84 procent, at forbrugerne foretrak skoene vises i det duftende rum. Hertil kommer, at forbrugerne anslår værdien af de “duftende” sko var i gennemsnit 60 kr højere end et par i det uparfumeret rum.

Hvilket bringer mig tilbage til de farverige Crayolas. Da virksomheden var parat til at komme ind på det kinesiske marked, de indså, at de var nødt til at have en differentieret, der ville holde dem unikke i et miljø af super-dygtige efterlignere og rigelige konkurrenter. De besluttede at udnytte lugt. Og selv om lugten af Crayola farveblyanter næppe ligner en steg potpourri, deres magt ligger i dens evne til at tage os tilbage til barndommen.

Da Crayola lugten blev analyseret ned til mindste detalje, og derefter blev varemærkeregistreret, hvilket gør det umuligt at efterligne. Hvad der engang havde været et tilfældig biprodukt i fremstillingsprocessen, havde gennem årene nu blevet et væsentligt element af brandet.På samme måde som nye bilejere forventer en ny bil lugt i deres køretøj. Det er en lugt, som alle tror er en del af det faktum, at alt er godt nyt. Men dette er ikke tilfældet. Før hver bil forlader fabrikken er den sprøjtet med en duft, der er designet til at vare omkring seks uger. Luksus mærker som Rolls Royce og Mercedes-Benz gå videre. De har opfundet og mærkevarer deres egen nye bil lugt.

Alle vores sensoriske touch point er afgørende for opbygningen af brands i morgen. Vi kan ikke tillade os at overse nogen af dem. Det kunne være netop denne grund, hvorfor de mest ikoniske af brands, Coca-Cola, er lidelse. Af en eller anden god grund til at de har ignoreret det faktum, at størstedelen af forbrugerne mener, at cola smager bedre, når den bliver drukket af en glasflaske. Bedre end hvis drukket af plastik eller en dåse. Dette kan også forklare, hvorfor den største import fra Mexico til USA er Coca-Cola i en klassisk flaske.Så ligesom Coke har fjernet glasflaske fra markedet, så mærket har mistet sin ejer af den taktile soft-drink oplevelse. Ifølge den BRAND forstand studiet, nu Pepsi er den førende taktile ejer.

Mit budskab er enkelt. Vi er alle skabt med fem sanser. Tabet af en af dem skaber lidelse. De er afgørende for vores liv, og som sådan bør være afgørende for at opbygge vores brands. Så før du forsømmer den sensoriske aktiver af dit produkt, genovervej vigtigheden af hver punkt. Du kan finde meget differentiering, du har ledt efter. Derefter kan du beskytte det, før din konkurrent realiserer jeres super sensoriske hemmelighed.

 


[top]
Leave a Reply